Duurzame milieuvriendelijke verpakkingen

Dag plastic frietbakje,
Hallo bamboe of kartonnen bakjes…..

Plastic is lekker goedkoop, dus het was altijd een makkelijke keuze voor de ruim 6500 snackbars en cafetaria’s in ons land om dat soort bakjes te gebruiken. Een groot nadeel is wel dat je de plastic bakjes maar één keer kunt gebruiken. Dat maakt ze niet duurzaam en dus slecht voor het milieu. Om deze reden hebben we ervoor gekozen de klant een alternatieve optie aan te bieden, namelijk duurzame milieuvriendelijke verpakkingen.

Onze branche is een grootverbruiker van plastic wegwerp materiaal. De Smulbus wil de klant de mogelijkheid bieden om een bijdrage te leveren aan een beter milieu en daarom biedt De Smulbus sinds kort de mogelijkheid aan om van 100% biologische, duurzame en afbreekbare verpakkingsmaterialen gebruik te maken. Al het plastic wordt vervangen, van vorkjes tot bakjes.

Duurzame milieuvriendelijke verpakkingen

Duurzaam betekent ook duurzaam! Van bakjes tot composteerbare vuilniszakken. Na afloop van ons bezoek gaan de kartonnen bakjes netjes in de papier container en de biologische afvalzakken in de GFT container. Het biologische materiaal van deze afvalzak is composteerbaar en daardoor namelijk minder schadelijk voor het milieu dan reguliere plastic zakken.

Met deze overstap naar milieuvriendelijke en duurzame verpakkingen is De Smulbus een voorloper in de snack branche en daar zijn we trots op!

Duurzaamheid betekent ook extra kosten. Tegen een minimaal bedrag per persoon kunt u een grote bijdrage leveren aan een beter milieu.

Duurzame frituurolie

Na het frituren en bakken mogen frituurvetten niet zomaar via de afvoer of grijze bak worden weggegooid. Dat is erg belastend voor het milieu door alle vetdeeltjes die in het water en rioolstelsel achterblijven. Maar het bevat bovendien stoffen die via recycling omgevormd kunnen worden tot waardevolle nieuwe grondstoffen.

Uit frituurvetten en bakoliën kunnen prima waardevolle grondstoffen worden teruggewonnen. Via een speciaal bewerkingsproces wordt het omgezet in een tweede generatie biodiesel, een brandstof die het milieu nauwelijks belast. In vergelijking met gewone fossiele brandstof zorgt het voor 91,7% minder uitstoot van C02.

Om deze redenen verzamelen wij ons frituurvet en leveren een bijdrage aan een beter milieu.

In ons offerte formulier heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor duurzame milieuvriendelijk verpakkingen

Frietkraam op locatie?

Bent U geïnteresseerd in onze catering voor uw evenement?
Wilt U meer informatie over het huren van een snackwagen of onze beschikbaarheid?
Neem contact op via een van onderstaande buttons.

Deel deze pagina