Vlaamse friet

Ambachtelijke Vlaamse friet

Onze specialiteit is handgesneden Vlaamse patat.

Van verse “bonken” tot de lekkerste Vlaamse friet, dat kan alleen maar bij De Smulbus.

Om tot het lekkerste resultaat te komen, worden de frieten nog ouderwets met de hand gesneden. Op de juiste temperatuur voorgebakken, teruggekoeld en op 175 graden tot de lekkerste friet afgebakken, zacht van binnen krokant van buiten, precies zoals we dat willen.

Aardappelras

De meest gebruikte aardappels voor friet zijn ‘melige’ aardappelen (zo genoemd wegens hun hoge zetmeelgehalte). De bekendste daarvan is het bintje. De Smulbus maakt gebruik van het ras Agria als frituuraardappel omdat het een lange vorm heeft, de ogen aan de oppervlakte liggen en de juiste samenstelling heeft.
Onze aardappels komen allemaal van Nederlandse bodem.

Nederland Europa’s grootste frietproducent

Nederland was in 2013 uitgedrukt in geld de grootste producent van friet, aardappelschijfjes en rösti van Europa.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Er werd vorig jaar voor 1,1 miljard euro aan diepvriesaardappelen geproduceerd. Drie kwart daarvan is bestemd voor Europese landen. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk zijn de grootste afnemers.

Het CBS noemt het “opvallend” dat Saoedi-Arabië en Brazilië daarnaast ook belangrijke afzetmarkten zijn.

Er werden voor 230 miljoen euro aan diepvriesaardappelen ingevoerd, het merendeel (bijna 90 procent) is ook weer bestemd voor de export. Er werd door de Nederlandse bevroren-voedselbranche wel minder aardappelen verwerkt dan in 2012, maar door de hoge aardappelprijs bleef de omzet in euro’s ongeveer gelijk.

Frietkraam op locatie?

Bent U geïnteresseerd in onze catering voor uw evenement?
Wilt U meer informatie over het huren van een snackwagen of onze beschikbaarheid?
Neem contact op via een van onderstaande buttons.

Deel deze pagina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email